Vår vision

Berättelser som berör och engagerar är grunden för Vi. Berättelser värda att föra vidare.

För över 100 år sedan föddes Vi ur tanken på att vi tillsammans kan göra något bättre. Då var kooperation ett modeord- i dag talar vi om delningsekonomi, crowdsourcing och öppen innovation.
Nu vill Vi bjuda in digtill ett kretslopp av idéer, historier och insikter. Du kan bidra med kunskap till en journalistik som gör avtryck; i papper, digitalt och på scenen. Våra berättelser sår frön till samtal, tankar och handlingar.
Sedan 1913 har Vi skapat berättelser värda att föra vidare. På 40-talet avslöjade Ivar Lo-Johansson allvarliga brister i den svenska äldrevården, vilket ledde till lagändringar. 1972 skrev Astrid Lindgrendet som utnämnt till ”årtusendets kärlekssaga”, om sina föräldrars romans. 2008 försökte Jonas HassenKhemirigöra en intervju med New York, vilket misslyckades eftersom staden aldrig svarade i telefon. Och 2016 grävde svenska toppolitiker ner stridsyxan för att berätta om sina favoritmotståndare.
I dag speglar vi vår tids stora frågor och lyfter de viktigaste samtidspersonerna med hjälp av Sveriges bästa skribenter och fotografer.
1983 grundades Vi-skogensom med hjälp av träd minskar fattigdomen i östra Afrika. 2006 startade Vi Teskedsorden som verkar för mångfald. Genom alla år har Vi varit en viktig del av det offentliga samtalet. Det kommer vi fortsätta med. Och vi bjuder vi in dig att vara med.
Vi. Tillsammans.

 

Våra löften

Vi fångar vår tids stora frågor
Vad pratas det om just nu? Vad är du orolig för eller nyfiken på? Vi fångar vår tids stora frågor oavsett om det handlar om klimatet, mångfalden, hoten mot demokratin eller kulturens roll. Vi kommer också nära de mest intressanta människorna inom kultur och samhällsliv just nu.

Vi slösar aldrig med din tid
Den tid du ägnar åt Vi ska vara väl investerad. Därför är vi alltid relevanta och ger något extra. Kanske ett skratt, ett ”åh fan!” eller en tår i ögat. Vi kallar det för meningsfull underhållning.

Vi tror på demokrati, humanism och kultur
Det finns saker vi aldrig tummar på. Demokratiska grundvärderingar och hur viktig kulturen är för att upprätthålla dem är sådana saker. Alla människor är givetvis lika mycket värda. I övrigt är vi politiskt obundna.

Vi sår frön till samtal och nya tankar
Vi tror på det goda samtalet och det börjar ofta med berättelser. Vi vill ge dig något att berätta om för envän, något att diskutera på nästa middag och något att själv tänka vidare på. Vi sår frön. Du tar det vidare.

Vi bygger på tradition men blir aldrig nostalgiska
Vi har varit framgångsrika sedan 1913. Det ger trygghet och en publicistisk säkerhet. En trovärdighet som vi slår vakt om. Men det gör oss inte tillbakablickande. Tvärtom. Vi använder vår historia som bas för att utforska det nya.