Magasinet Vi

Tidningen Vi startades 1913. På 30- talet bytte man namn från Konsumentbladet till Vi. I Tidningen Vi hittar du välskrivna texter och unika bildreportage som talar till både hjärta och hjärna. Som Vi-läsare får du koll på kulturlivet och samhällsfrågorna, på omvärlden och samtiden. Vi inspirerar, recenserar, kommenterar – och lagar mat.

 

Nedan kan du läsa den programförklaring som formulerades av chefredaktör Seved Apelqvist och publicerades i Vi nr 18, 1945.

”Vi vill roa och förströ utan att fördumma. Vi vill spegla nuets verklighet men inte förfalska den. Vi vill förmedla kontakt med kulturtraditionen men inte romantisera det gamla. Vi vill följa idéernas brottning men inte svänga efter vinden. Vi vill odla gemenskapstanken men inte släppa kravet på individens frihet. Vi vill vidga vyerna.”

 

Prenumerera på Vi!

10 nr för 849 kr

5 nr för 449 kr

Vi digitalt för 69 kr/månad

 

Prenumeranter har rabatt på våra event och resor.

Event

Kultur, litteratur, framtid och musik

Litteraturbåten är Vi:s äldsta och största evenemang. Här möter publiken aktuella och spännande författare under en kryssning till Helsingfors.

Till Litteraturbåten

Reseklubben

Res med Vi till massa spännande ställen i världen

Det började med en tågresa till Paris på 1930-talet, i dag har Vi:s reseklubb årligen ett 20-tal resor till vitt skilda platser. Vi vet att våra läsare har höga krav när det gäller innehåll och kvalitet i själva resan. Därför väljer vi resmål noga och samarbetar alltid med kunniga ciceroner som gör varje resa unik

Till Reseklubben