Vilda vackra Bretagne – vid världens ände

26 MAJ – 1 JUNI 2023

För många av oss är Bretagne färgat av Bodil Malmstens vackra böcker i dur och moll om det keltisk-franska landskapet längst i väster – Finistère, världens ände. Här skildrar Malmsten en vardag i nickande rosors sällskap, landskap höljt i mystiskt dis och det eviga tidvattnets gång.

Hon inleder sin bok ”Priset på vatten i Finistère” med raderna ”min plats ligger där jorden tar slut i Europa – fin des terres, finis terrae – Finistère”.

Så låt oss utforska denna värld och se om solen går ned i Atlanten med ett blodrött fräsande. För historieintresserade är flottans stora hamn i Brest, megaliterna i Carnac och ”förhistoriens Parthenon” vid Cairn de Barnenez på landskapets västkust spännande, liksom romantiken kring de keltiska myterna om kung Arthur.

Den matglade ser Bretagne som ostronens och sardinernas men även galettens och jordgubbarnas mecka. Den skönhetsälskande njuter av den rosa granitkusten, borgar, kloster, trädgårdar och flera av Frankrikes vackraste byar.

Ledsagare under färden är vår Frankrike-expert Annette Larsson ackompanjerad av kunniga engelsktalande lokala guider. 

Annette Larsson

Annette Larsson, resans ciceron, är Frankrikeexpert med stor kunskap om landets historia och fransk litteratur och kultur.

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor