Världsutställningen i Dubai och Oman – NYTT DATUM!

10 DAGAR • 13 – 22 NOVEMBER 2021

Genom de olika resmålen, Världsutställningen och en av Mellanösterns äldsta städer, tar vi del av både det hypermoderna och det traditionella.

Hösten 2020 öppnar portarna för den 78:e Världsutställningen sedan starten i London 1851. För första gången äger den rum i Mellanöstern och det kommer att bli den största någonsin där 192 länder är representerade med olika paviljonger. Temat är ”Connecting Minds – Creating the Future” och utställningen har tre separata områden: möjligheter, mobilitet och hållbarhet. Under tre dagar får vi guidade visningar och utöver utställningen tar vi även del av det supermoderna Dubai där vi bland annat åker upp i världens högsta byggnad, Bhurj Khalifa.

Vi fortsätter sedan till huvudstaden för Förenade Arabemiraten, Abu Dhabi, med dess satsningar på storslagna broar, moskéer och museer, ritade av stjärnarkitekter som Jean Nouvel och Zaha Hadid. Vi besöker bland annat det Nya Louvren, Sheikh Zayeds stora moské och ön YAS.

Resan fortsätter till grannlandet Oman där vi ser fantastiska fort vid den gamla huvudstaden Nizwa. Med terrängbilar färdas vi över enorma sanddyner, stannar till vid oaser där den som vill kan ta ett svalkande dopp, och en natt bor vi i ett bekvämt ökenläger. Resan avrundas i Omans huvudstad Muskat, en av de äldsta städerna i Mellanöstern, som utgör en spännande kontrast till Dubais glittrande fasad.

Resplan

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor