Upplev Georgien med Eva Elmsäter

28 april–5 maj 2021

Georgien, ett litet naturskönt land med en lång historia och en geografisk och kulturell brytpunkt mellan Asien och Europa. Ett land som under fredstid för tankarna till sagans ”tusen och en natt” med magnifika historiska byggnader och rik kultur, men på grund av sitt geopolitiska läge är en riktig ”krutdurk” ur historiskt perspektiv.

Vår ciceron, journalisten och utrikesreporten Eva Elmsäter, ser fram emot att få visa oss sevärdheter som huvudstaden Tbilisi, den världsarvslistade forna huvudstaden Mtscheta, den fascinerande grottstaden Uplistsiche, berget Kazbegi och mycket mer.

Vi får också njuta av den georgiska mattraditionen och de goda vinerna som har producerats i landet i flera tusen år. Välkommen med på en resa där vi upplever både dagens och historiens Georgien – en resa där i princip allt ingår, de flesta måltider, dryck och till och med dricks!

Eva Elmsäter är vår ciceron

Vår ciceron på resan är journalisten och utrikesreportern Eva Elmsäter, som bevakat världen under 35 år bland annat som utrikeskorrespondent för SVT i Moskva och som utrikeskommentator på SVT under mer än 15 år. Ett av hennes specialområden är forna Sovjetunionen och Kaukasus. ”Det finns inga galantare och mer gästfria människor än georgier”, menar hon.

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor