Tutankhamons Egypten

21–28 NOVEMBER 2022.

– I Howard Carters fotspår 100 år efter gravfyndet

Det har kallats världen största arkeologiska upptäckt genom tiderna, fyndet av Tutankhamons nästan helt intakta kungagrav.
Det var i slutet av 1922 som arkeologen Howard Carter, tillsammans med sin sponsor Lord Carnarvon, fann ingången till en förseglad grav i Konungarnas Dal. Alla deras drömmar överträffades när de insåg att det var den förlorade pojkkungen Tutankhamons sista viloplats de hittat, och att den lilla klippgraven var fylld till brädden av de mest fantastiska skatter och konstföremål.

Vår resa fokuserar på Luxor och det faraoniska kulturarvet, i synnerhet de monument som kan kopplas till Tutankhamon och den tid han levde i, men vi besöker också ett urval av de klassiska sevärdheterna från det faraoniska Egyptens andra tidsperioder.

I Luxor bor vi intill hotell Winter Palace, där alla celebriteter samlades för hundra år sedan, för att socialisera och ta del av den stora upptäckten. I Luxor kommer vi också att se Carters utgrävningshus, besöka en av Egyptens allra bästa bokhandlare och njuta av den historiska atmosfären på platsen för den urgamla staden Thebe.

Dessutom besöker vi Kairos välfyllda museer, beskådar pyramiderna och den stora sfinxen på Giza-platån samt gör en spännande utflykt till det stora begravningsområdet Sakkara med farao Djosers unika trappstegspyramid.

Program

Resans ciceron är Carolin Johansson

Carolin Johansson, vår ciceron, är egyptolog. Hon har rest och periodvis bott i Egypten under många år, samt deltagit i olika arkeologiska fältarbeten. Tidigare arbetade hon som intendent för den egyptiska samlingen vid Medelhavsmuseet i Stockholm och har medverkat ett flertal gånger som sakkunnig i TV och radio.

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor