Till Tove Janssons Helsingfors

28 september–2 oktober 2022

Följ med på en resa till Tove Janssons Helsingfors! Sextiofyra år efter urpremiären av Troll i kulisserna återvänder Muminberättelserna till Lilla Teatern med dockteaterföreställning Kris och katastrof i Mumindalen – vi ser föreställningen och får även ett exklusivt möte med regissören Jakob Höglund. Vi gör även ett unikt besök i Tove Janssons ateljélägenhet på Ulrikasborgsgatan vilken i vanliga fall inte visas. Vi vandrar i Toves fotspår och ser bland annat skulpturer av hennes far Viktor Jansson, för vilka hon stått modell. På Helsingfors konstmuseum, HAM får vi en specialvisning av Tove Janssons stora freskomålningar, här ser vi även höstens utställning med verk av Viggo Wallenskiöld, en av Finlands idag mest omtalade konstnärer.

I Helsingfors samtalar vi med aktuella författaren Maria Turtschaninoff och vår ciceron Bernt Morelius tar oss med till spännande besöksmål som nya och omtalade stadsbiblioteket Ode. Slutligen gör vi en utflykt till vackra Borgå där vi träffar omtalade författaren Ulla-Lena Lundberg som tar emot i Diktarhemmet och läser ur sin kommande roman Lyser och lågar. Här besöker vi även Runebergs hem, museet som är inrymt i nationalskaldens vackra hem.

Bernt Morelius

Resans ciceron är Helsingforsprofilen Bernt Morelius. Han driver antikaffären Old Times, är ofta anlitad i finländsk radio och tv och är ordförande i Svenska Teaterföreningen i Finland.

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor