Till fots genom det okända Kanarieöarna

24–31 januari 2023

Under en härlig vecka vandrar vi i lagerskogar, vulkanlandskap och välbevarade miljöer från den koloniala tiden. Kanarieöarna ligger i floraområdet Makaronesien och växtlivet är enastående under februari månad. Med denna resa sätter vi fokus på några av de mer okända delarna av öarna, den vackra naturen, det koloniala arvet och förstås på de fantastiskt härliga vandringarna.

Vi besöker två av Spaniens femton nationalparker och har valt ut två speciella hotell för att uppleva det genuina och välbevarade gamla Kanarieöarna – särskilt den härliga Paradoren på La Gomera är en upplevelse i sig.

Öarna har sedan 1970-talet lockat till sig vandringsälskare från hela Europa med sin storslagna natur och välutvecklade vandringsleder. Under flera av dagarna kommer vi att kunna erbjuda två alternativ med olika svårighetsgrad, lätt och medel.

Ciceron för resan är den mycket erfarna svenska guiden Pär Lindholm, boende i Spanien och med stor kunskap om Kanarieöarna. Tillsammans med lokal guide med botanisk expertis får ni en dynamisk och trevlig guidning under veckan.

Program

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor