Tågresa till Vackra Garda

16–25 OKTOBER 2022

Ta tåget med tidningen Vi och tre spännande kulturpersonligheter till småstaden Garda vid ett sensommarstilla Gardasjön i Italien.

Tillsammans med konstnären Karin Broos, författaren Lasse Berg och musikern Bo Sundström tillbringar vi en varm och skön höstvecka fylld av spännande samtal, intressanta föreläsningar, en särdeles fin gemenskap och trevliga utflykter.

Tågresan, som går den klassiska järnvägsrutten via München till Verona, är en magisk del av reseupplevelsen och när tåget närmar sig Bayern och Alperna känns det som att resa rakt in i Sound of Music.

Den pittoreska småstaden Garda vid Gardasjön, ansedd som Europas vackraste sjö, har varit semesterort ända sedan antiken. Det är lätt att bli förälskad i stadens medeltida charm, dess färgglada hus och småbutiker i de trånga gränderna och den bilfria strandpromenaden som är Gardas hjärta.

Under dagarna utforskar vi området och gör promenader och utflykter till bland annat grannstaden Bardolino, känd för sin olivolja och sina viner, och till välkända Valpolicella där det blir vinprovning. 
På kvällarna samlas vi i 1500-talspalatset Palazzo Carlotti för föreläsningar och samtal med våra kulturpersonligheter.

Stina Jofs är resans ciceron

Stina Jofs är senior editor på tidningen Vi och författare till bland annat biografierna Lärdomar, om Ingvar Carlsson och Vrålstark & skiträdd om Marie Göranzon. Hon har under åren nominerats till Stora Journalistpriset, Årets journalist samt Årets stilist.

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor