Tågresa till Vackra Garda

8–17 OKTOBER 2024

Ta tåget med Vi genom ett svindlande landskap längs den klassiska järnvägsrutten från Hamburg via München till Verona, och sedan till småstaden Garda och ett sensommarstilla Garda sjön.

Vi tillbringar en vecka fylld av spännande samtal, intressanta föreläsningar och trevliga utflykter. Med på resan är författaren och radioprofilen Marie Lundström, skådespelaren och författaren Jonas Karlsson samt historikern och fackboksförfattaren Sverker Sörlin. Jonas Eklöf, till vardags chefredaktör på Vi Läser och redaktör på tidningen Vi, är resans ciceron.

Den pittoreska småstaden Garda vid Gardasjön, ansedd som Europas vackraste sjö, har varit semesterort ända sedan antiken. Det är lätt att bli förälskad i stadens medeltida charm, dess färgglada hus och småbutiker i de trånga gränderna och den bilfria strandpromenaden som är Gardas hjärta.

Under dagarna ut forskar vi området och gör utflykter bland annat till välkända Valpolicella, där det blir vinprovning. På kvällarna samlas vi i Sala Congressi för före läsningar och samtal med våra kulturpersonligheter.

Jonas Eklöf, samtalsledare på resan: ”Jag ser väldigt mycket fram emot att få njuta av långa samtal med några av Sveriges mest intressanta personer, och det i en fantastisk miljö.”

Program


Sverker Sörlin

Sverker Sörlin är Åsele-fostrad idéhistoriker, professor i miljöhistoria och författare till ett fyrtiotal böcker om allt från Linné och nationalism till mörkret i människan och vår rädsla för svaghet. Hans sommarprat från 2022 där han bland annat pratade om drömmen om det fossilfria välfärdslandet Sverige, är ett av de mest lyssnade någonsin. Till Garda kommer han med en nyversion av fackboksklassikern Framtidslandet samt en helt ny bok om Snö:  ”Det här är en berättelse om snön inom oss, men också om snön som skyddar världen. Den handlar om diamanter och fågelvingar, vad snön en gång var”, hälsar Sverker.

Marie Lundström

Den 8 september 2012 hade Lundströms bokradio premiär. ”Ett program för alla som älskar att läsa och prata om böcker och som är intresserade av det viktiga i livet: människor, möten och skratt”, sa programledaren Marie Lundström. Ett drygt decennium senare är hon en av våra mest älskade radioprofiler med hundratusentals lyssnare varje vecka. 2020 debuterade hon med romanen Sanningens kalas och tre år senare kom uppföljaren Alla måste söderut – två verk som rosades av kritiker och fann många läsare. Nu följer hon med oss söderut för en nio dagar och lovar att fylla resan med ”det viktiga i livet – människor, möten och skratt”.

Jonas Karlsson

Jonas Karlsson är folkkär skådespelare och författare. Vi har sett honom i allt från En midsommarnattsdröm och Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton  till Livet är en schlager. Som författare har han mejlsat fram en alldeles egen ton och firat stora framgångar i novellformatet. ”Till hösten är jag med i tv-serien baserad på Mikael Niemis roman Koka Björn och till vintern kommer Jönssonligan där jag spelar Vanheden”, berättar Jonas Karlsson som under Garda-resan lovat att avslöja vilken roll som gav honom mest huvudbry.

Jonas Eklöf är resans ciceron

Jonas Eklöf är chefredaktör på Vi Läser och redaktör på Tidningen Vi: ”Jag ser väldigt mycket fram emot att få njuta av långa samtal med några av Sveriges mest intressanta personer, och det i en fantastisk miljö.”

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor