Tågresa till italienska parker med Gunnel Carlson

10 DAGAR • 1 – 20 SEPTEMBER 2021

I ett prunkande Italien delar trädgårdsexperten Gunnel Carlson med sig av sitt kunnande och sin passion för vackra parker och exotiska växter.

I höst är det äntligen dags för denna unika rundresa med tåg, där vi besöker utvalda trädgårdar och parker runtom i Italien. Vi får uppleva Romeo och Julias Verona, en stad med en tvåtusenårig historia, och renässansträdgården Giardino Giusti som anses vara en av de vackraste i Italien.

Vidare genom Toscanas böljande landskap tar vi oss till Florens och utforskar stadens berömda parker. Vi besöker byar på ön Elba samt Napoleons sommarslott och trädgård. Dessutom tar vi oss tid att njuta av sköna dagar vid havet, på klassiska Riva del Sole. Vi kommer slutligen till hjärtat av Rom och guidas i ”den eviga staden”. Tågresan inleds med en natt i Hamburg och vi tar flyget hem direkt från Rom.

Program

Gunnel Carlson är ciceron på resan.

Gunnel Carlson, trädgårdsjournalist och författare, som bland annat har gett ut boken Min gröna passion, där hon delar med sig av sina trädgårdskunskaper. Gunnel är en välbekant profil för alla trädgårdsintresserade. Hon är känd från bland annat SVT-programmen Gröna rum, Go’ kväll, Trädgårdskampen och miniserien Gunnel Carlson i Italien. Hon föreläser, är en erfaren ciceron och är även en initiativtagare till Tusen Trädgårdar tillsammans med Riksförbundet svensk Trädgård.

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor