Tåg från Hongkong till Bangkok

25 november–14 december 2024.

På bara några årtionden har Kina byggt upp världens i särklass största nät av höghastighetståg. Ambitionerna sträcker sig bortom Kinas gränser och 2023 öppnade sträckan mellan Kunming och Vientiane i Laos.

Vi reser med olika snabbtåg från Hongkong till Vientiane och ser till att göra rikligt med stopp i Yunnan i sydvästra Kina och norra Laos längs vägen.

I Yunnan ska vi besöka de två fantastiska kulturstäderna Dali och Lijiang. I Dali ser vi spåren av en gammal huvudstad för det gamla Nanzhaoriket med välbevarade stadsmurar och pagoder från 600-talet. I Lijiang beundrar vi det egna piktografiska skriftspråket och en väldigt välbevarad gammal stad i trä. En annan höjdpunkt blir när vi får en möjlighet att vandra längs Yangtseflodens smalaste parti, Tigersprångsklyftan.

Tåget från Yunnan tar oss från de högresta bergen till de gröna regnskogarna i Laos. Här väntar flera båtfärder på den vackra Nam Oufloden och på mäktiga Mekong.

Vi bor i en by längs Nam Oufloden omgivna av de karaktäristiska sockertoppsbergen. I Luang Prabang njuter vi av lugnet och de praktfulla buddhistiska templen. Ett nattåg tar oss till Bangkok innan vi avrundar resan med en tur på Dödens järnväg från Bangkok till bron över floden Kwai. 

Program

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor