Sydamerika med Lars Palmgren

Följ med Reseklubben på succéresan genom Sydamerika. Ciceron är Lars Palmgren som för många är en välbekant röst från sina 20 år som Sveriges Radios Latinamerikakorrespondent.

TILL INTRESSEANMÄLAN

Program

Dag 1 Flyg över Atlanten

Flyg från Sverige och ankomst nästa dag i Chile.

Dag 2 Santiago de Chile

Vi landar i Santiago de Chile på morgonen och möts av färdledare Lars Palmgren som bor i landet sedan 20 år tillbaka och som varit Sveriges Radios korrespondent ungefär lika länge. Detta är en resa där vi försöker lära oss mycket om regionen och dess kultur, historia och människor, där Lars frikostigt delar med sig av kunskaper och erfarenheter av allehanda slag.

Efter ca 45 minuter med privat buss når vi centrum. Santiago ligger i Mapocho-flodens dalgång med Andernas snöklädda toppar i öster och bara en timmes resväg från Stilla havet i väster. På förmiddagen åker vi till utsiktsplatsen San Christobal där vi får en fin överblick över staden vi kommer vara i de närmaste dagarna. Efter incheckning på vårt hotell och lite vila promenerar vi i Santiago som grundades av spanjorerna 1541. Vi besöker bland annat katedralen vid det centrala torget Plaza de Armas och Monedapalatset som bombades när militären tog makten 1973. Välkomstmiddag på en trevlig och mycket speciell restaurang.

 

Lars Palmgren är ciceron på resan

Lars Palmgren var Sveriges radios korrespondent i Latinamerika i över 20 år. Han har bott i olika länder på kontinenten i över 35 år. Journalistiken är en passion och som pensionär fortsätter han att arbeta som frilans. Lars har gjort dokumentärfilmer och skrivit flera böcker. Han upplever uppdraget som färdledare som en inspirerande form av “direktsänd” journalistik.

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor