Svampresa till Pyrenéerna

16–22 OKTOBER 2021

Härlig resa i svampens, vinets och matens tecken! Vi börjar vid medelhavet och vackra staden Sitges där vi får två spännande upplevelser – en enklare vinvandring med besök på en av de mest innovativa vingårdarna i området samt en guidad rundtur av den intressanta staden. 

Därefter tar vi sikte på Pyrenéerna och reser upp till den del av Spanien där det kanske finns flest svampfanatiker – El Berguedà. Här är september och oktober årets mest efterlängtade månader. Svamp är stort i Katalonien, man plockar och tar tillvara mer svamp än vi gör i Sverige, arrangerar svampfestivaler och svamphelger och njuter av goda rätter med svamp.

Vi skall på denna resa plocka svamp tillsammans, gå igenom vanliga matsvampar och förväxlingssvampar, lära mer om hantering och tillagning och självklart smaka mycket svamp!

Denna exklusiva resa har få deltagare. Vid kusten bor vi på ett lite större hotell alldeles intill havet, medan vårt boende i Pyrenéerna är mindre och intimare – här bor vi inte på hotell utan på en väl renoverad lantgård, nära storslagna naturupplevelser.

Program

Elisabeth Bååth

Resans ciceron är rutinerade Elisabeth Bååth, biolog och svampkonsulent som håller i ett antal olika svampkurser, svamp- och svampodlingsprojekt samt ansvarar för svampkonsulentutbildningen vid Umeå universitet.

Jag är intresserad av den här resan och vill ha mer information om hur jag bokar.

Jag vill ha information, erbjudanden och inspiration från Vi och Reseklubben. Läs vår integritetspolicy här

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor