Storslagen resa över Anderna

14 mars–6 april 2024.

En storslagen resa från Atlanten i väst till Stilla havet i öst. Med tåg och buss färdas vi genom spektakulära landskap över Anderna från Argentina, genom Bolivia till Peru. I Buenos Aires blir vi guidade genom olika stadsdelar, var och en med sin specifika historia. Under en båttur upptäcker vi även livet på öarna i Tigredeltat i floden Paranas mynning.

Med bekväm nattbuss lämnar vi kusten och när solen går upp utanför fönstret i nordvästra Argentina möter det bördiga slättlandet bergskedjan Anderna. Här utforskar vi en spännande region som tillhörde inkariket innan spanjorerna kom. Vi lär om den viktiga handeln med silver, om sockerrörsodling och vin samt om landets självständighet som växte fram här.

Utanför staden Salta kliver vi på Tren de las Nubes, tåget till molnen, för en spektakulär tågresa. Vi korsar gränsen till Bolivia och reser till den enorma saltöknen Uyuni. När det har regnat möts himmel och jord i en häftig spegeleffekt och landskapet omkring oss upplevs som utomjordiskt. Aldrig har en stjärnhimmel känts så nära som här. 

Bolivias huvudstad La Paz är en mix av det moderna och det traditionella som vi får ta del av när vi går på marknader och tar linbanan upp till El Alto. Resan avrundas i Peru, först med ”världens vackraste tågresa” från Titicacasjön till inkarikets huvudstad Cusco och sedan vidare också med tåg till ruinstaden Machu Picchu, dold och bortglömd bland bergen under flera hundra år. Ett värdigt avslut på en stor resa.

Program

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner