Skrivresa till Villa San Michele på Capri

4–10 mars 2024.

Vill du uppleva en skrivretreat på fantastiska Villa San Michele på Capri? Exklusivt för tidningen VI:s läsare får du chansen att bo i det mytomspunna gästhemmet som annars bara är öppet för stipendiater.

Skrivresan är öppen för alla som söker ro för skrivande och samtidigt vill njuta av Italiens goda och upptäcka Capri. Vi provar på skrivarliv i Italien, njuter av landskapet, smakar olivolja och andra lokala läckerheter och promenerar.

Villa San Michele är den svenske läkaren och författaren Axel Munthes livsverk på Capri. Egendomen donerades till staten i syfte att bedriva museum och stipendieverksamhet för kulturarbetare, forskare, journalister och studenter. Varje år får prominenta svenska stipendiater möjlighet att tillbringa tre veckor i villans gästbostäder. Ansökningarna är många och platserna i villans privata gästhem – som inte är tillgängligt för museibesökare – är mycket eftertraktade.

Denna resa kräver inga förkunskaper i skrivande. Alla skriver på sin egen nivå, vägledda av Stina Lodén. Hon arbetar som redaktör och skribent, är utbildad skrivpedagog och certifierad vägledare i läkande skrivande. Deltar i undervisningen gör också Kristina Kappelin, villans intendent och välkänd SVT-korrespondent och författare. En av kvällarna är Kristina även värd för en middag i residenset.

Program

Stina Lodén vägleder skrivarresan

Stina Lodén, som arbetar som redaktör och skribent, är utbildad skrivpedagog och certifierad vägledare i läkande skrivande.

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner