Skrivresa till Villa San Michele på Capri

2–7 mars 2022.

Nu erbjuds för första gången en skrivretreat på Villa San Michele – en resa som ger en helt unik möjlighet att bo och vistas i det gästhem som annars bara är öppet för stipendiater, veckan innan de anländer till Capri. Skrivresan är öppen för alla som söker ro för skrivande och samtidigt vill njuta av Italiens goda och upptäcka Capri. Vi provar på ett skrivarliv i Italien, får guidad rundtur i Elena Ferrantes fotspår i Neapel, provar olivolja, promenerar.

Villa San Michele är den svenske läkaren och författaren Axel Munthes livsverk på Capri.

Munthe donerade Villa San Michele till den svenska staten i sitt testamente där han uppmanade staten att ”gratis eller mot lämplig avgift där upplåta bostad åt svenska studenter, konstnärer, forskare, journalister eller andra gäster som kunna antagas dela mina känslor för Italien och den klassiska kulturen samt den humanistiska forskningen överhuvud”.

Varje år får utvalda prominenta svenska stipendiater möjlighet att tillbringa tre veckor i villans gästbostäder. Ansökningarna är många och platserna i villans privata gästhem, som inte är tillgängligt för besökare, är eftertraktade.

Denna resa kräver inga förkunskaper i skrivande, alla skriver på sin egen nivå, vägledda av Stina Lodén, som arbetar som redaktör och skribent, är utbildad skrivpedagog och certifierad vägledare i läkande skrivande. Deltar i programmet gör också Kristina Kappelin, villans intendent och välkänd SVT-korrespondent och författare.

Stina Lodén vägleder skrivarresan

Stina Lodén, som arbetar som redaktör och skribent, är utbildad skrivpedagog och certifierad vägledare i läkande skrivande.

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor