Skotska höglandet

22–30 juni och 24 augusti–1 september 2023.

Vi reser till Skottland för att njuta av dramatisk natur, den unika kulturen och höglandets spännande historia som gör sig påmind i städer och vackra slott.

I Fort William hälsas vi välkomna ombord på vår chartrade kanalbåt som blir vårt hem under tre dagar. Vi bor i dubbelhytter och äter frukost och middag tillsammans i den mysiga matsalen eller uppe på däck. Dagtid vandrar eller cyklar vi längs kanalen eller stannar kvar ombord och bara njuter av att tuffa fram i landskapet. Kaledoniska kanalen med sina drygt tio mil är en föregångare till Göta kanal och består utöver de grävda kanalerna även av fyra sjöar, varav Loch Ness är den största, och det är här i Fort Augustus som vi vinkar adjö till vår båt och besättning.

Fler höjdpunkter väntar med besök i historiska städer som Inverary och Oban, vid medeltida slott, vackra Loch Lomond och den dramatiska dalen Glencoe. Med ånglokståget The Jacobite åker vi den vackra sträckan till Mallaig via akvedukten Glenfinnan som blivit odödlig tack vare Harry Potter-filmerna.

Vårt äventyr i Glasgow inleds med en stadspromenad som tar in både Zaha Hadids ultramoderna arkitektur och art deco-pärlor signerade Rennie Mackintosh. Vi avrundar resan i Dundee med besök på det nya häftiga designmuseet Victoria & Albert, den natursköna skulpturparken Jupiter Artland samt med en historisk vandring genom en av Europas finaste städer – Edinburgh.

Fullt program

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor