Rösträttssafari – The Big Five

12–15 SEPTEMBER 2024.

En fyra dagars Safari i spåren efter några av våra främsta svenska kvinnliga rösträttskämpar under 1900-talet. Bland dem, en nobelpristagare, en internationell superkändis, de första två kvinnorna i Svenska Akademien, de två första kvinnorna i Sveriges riksdag, vår största kvinnliga arbetarförfattare. The Big Five: Selma Lagerlöf, Ellen Key, Elin Wägner, Moa Martinsson och inte minst Fogelstadgruppen.

Vår resa går till deras hem och miljöer, där stora tankar tänktes, idéer förverkligades och givande möten ägde rum. Johannesdal, Lilla Björka, Strand, Fogelstad och Mårbacka. Fyra dagar av kvinnohistoria, kunskapsgivande guidningar, inspirerande samtal och berättelser.

Under resan får vi möta och lyssna till författaren och journalisten Ulrika Knutson, som bland annat skrivit de kritikerrosade böckerna, Kvinnor på gränsen till genombrott och Den besvärliga Elin Wägner.

På Fogelstad Kvinnliga Medborgarskola träffar vi Tjia Torpe, Insamlingsstiftelsen Fogelstads ordförande och en av eldsjälarna bakom idén att återuppliva kursverksamheten på Lilla Ulfåsa.

Färdledare under hela resan är Isabella Hermelin, som tar hand om allt praktiskt och hon bjuder på en och annan anekdot om sin faster Honorine Hermelin.

Program

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor