Rhododendronvandring i Himalaya

13–30 MARS 2023.

I Himalaya inleds våren när rhododendronblommorna slår ut. Det är en makalös syn att se hela bergssluttningar färgas i olika nyanser där trädens och blommornas egenskaper förändras efter vilken höjd över havet de växer. Under sex dagar vandrar vi Annapurna Panorama, en av Nepals och Himalayas vackraste och mest lättillgängliga vandringsleder. Vandringen är förlagd under den tid när rhododendronskogarna står i full blom och när vi tar oss fram höjder mellan 800–3200 meter har vi spektakulära vyer över några av Himalayas mäktiga 8000-meterstoppar.

Vi har lokal personal som hjälper oss med vår packning och själva bär vi bara det vi behöver under dagen. Utöver fantastiska naturupplevelser och hänförande blomsterprakt i världens högsta bergskedja blir det unika personliga möten med boende i byarna längs vägen och under vandringen bor vi på genuina och enkla hotell, så kallade ”tea-houses”.

När vi inte vandrar besöker vi bland annat Buddhas födelseplats Lumbini, Kathmandudalens sju världsarv och Chitwans nationalpark där vi letar spår efter pansarnoshörningen och glider fram i urholkade trädstammar genom regnskogen för att utforska fågellivet.

Fullt program

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor