Resa till Vi-skogen i Tanzania

3–16 februari 2022.

Vi-skogen växer, inte minst tack vare gåvor från Vi:s läsare. På denna resa får vi chansen att få se hur verksamheten bedrivs i praktiken – på plats i norra Tanzania.
Vi besöker småskaliga bönder som via Vi-skogens partners inspirerats att odla enligt metoden agroforestry, där träd blandas med grödor för ett mer hållbart jordbruk som gynnar såväl klimatet som bönderna. Metoden gör skördarna större och marken mer motståndskraftig.
Vi får även inblick i ett barn- och ungdomsprojekt, träffar kunniga Vi-skogen-medarbetare på plats och kommer nära livet på den tanzaniska landsbygden.

Dessutom bjuder denna resa på storslagna naturupplevelser. Se gnuerna vandra i Serengeti, flamingos i Lake Manyara och spana efter de stora däggdjuren i den berömda Ngorongoro-kratern.

För den som vill finns möjlighet att förlänga resan med en vistelse på vackra Zanzibar, där palmklädda stränder och levande korallrev väntar.

Inför resan har vi ett seminarium med Vi-skogen i Stockholm (digitalt eller fysiskt) för att komma väl förberedda till Tanzania.

(Huvudbild: Aulelia Leonidas på Tanzanias landsbygd livnär sig på sitt jordbruk.)

Program

Unn Edberg är resans ciceron

Ciceron på resan är Unn Edberg, Vi:s chefredaktör som även är ordförande i Vi-skogen.

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor