Resa till Vi-skogen i Tanzania

8–21 februari 2021.

”En hållbar miljö som gör det möjligt för människor i fattigdom att förbättra sina liv”. Det är Vi-skogens övergripande vision, Vi-skogen som i dag har verksamhet i alla länder runt Afrikas största sötvattensjö, Victoriasjön. Mer än en miljon småbönder nås av Vi-skogens viktiga insatser och projektet har vuxit till ett av Sveriges mest lyckade biståndsprojekt genom tiderna.

I februari 2021 beger sig Reseklubben till Tanzania för att se hur skogsexperter och lokala bönder arbetar för att förbättra livsmiljön på den afrikanska landsbygden. Resan kommer också att bjuda på djurupplevelser i några av Afrikas främsta nationalparker och naturreservat som flamingosjön Lake Manyara, Serengeti nationalpark och Ngorongorokratern. I februari äger gnukalvningen rum i södra Serengeti med miljontals gnuer samlade på kortgrässavannen. I hjordarnas utkanter har rovdjuren fest. På vägen till Serengeti stannar vi till vid Olduvai Gorge där forskningen om människans förhistoria i Afrika revolutionerade vetenskapen på 1960-talet.

Det blir också en båttur på Victoriasjön med observationer av fåglar och flodhästar. Inför resan anordnas ett seminarium om Vi-skogens arbete i Östafrika, då kunniga experter på området kommer att medverka.

Program

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor