Resa till Vi-skogen i Tanzania

18 november–1 december 2022.

Vi-skogens arbete är mer relevant än någonsin. Det har gått 38 år efter att organisationen grundades av tidningen Vi som uppmanade läsare att köpa träd för att hindra avskogningen i Östra Afrika. I dag är Vi-skogen en väletablerad biståndsorganisation med verksamhet i fyra länder och förra året planterades över sju miljoner träd. Vi-skogen verkar genom partners som har som mål att minska fattigdom, minska klimatförändringarna, slå vakt om biologisk mångfald och verka för demokrati med särskilt fokus på kvinnors och ungas rättigheter.

I november 2022 ger Vi:s reseklubb en möjlighet att på nära håll uppleva Vi-skogens arbete. Vi kommer att få träffa Vi-skogens experter och partners, besöka bönder och skolprojekt och få insikter om lantbrukets förutsättningar i Tanzania. Möten som ger möjlighet för unika utbyten.

Dessutom bjuder denna resa på storslagna naturupplevelser. Se gnuerna vandra i Serengeti, flamingos i Lake Manyara och spana efter de stora däggdjuren i den berömda Ngorongoro-kratern.

För den som vill finns möjlighet att förlänga resan med en vistelse på vackra Zanzibar, där palmklädda stränder och levande korallrev väntar.

Inför resan har vi ett seminarium med Vi-skogen i Stockholm (på plats eller digitalt) för att förbereda oss inför resan.

(Huvudbild: Aulelia Leonidas på Tanzanias landsbygd livnär sig på sitt jordbruk.)

Unn Edberg är resans ciceron

Ciceron på resan är Unn Edberg, Vi:s chefredaktör som även sitter i Vi-skogens styrelse.

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor