Pionjärer, polarexpeditioner och pyramider

3–5 maj 2021

Följ med till vårfagra Östergötland och norra Småland, en historisk bygd befolkad sedan förhistorisk tid. Under resan ledsagas vi av resans ciceron Richard Holmgren och flera initierade lokala guider. Vi lär oss mer om det lilla i det stora, njuter storslagna vyer och lika storslagna idéer i lilla Sverige.

På kvällarna håller Richard föredrag och vi sätter oss bords för flera rätters menyer. Under resan besöker vi pionjären Ellen Keys vackra Strand och Alvastra klosterruin som vittnar om Sveriges kristnande. Vår lokala guide leder oss rätt genom dess historia medan Richard placerar dessa skeenden i ett internationellt tidsperspektiv. 

Under en dag i pionjärer och pyramiders värld väntar Gränna museums utställning om den olycksalige ingenjör Andrés polarexpedition och i mörkaste Småland fascinerar den färgstarke herr Malte Leiwen Stierngranat storslagna liv och dröm om en egen pyramid i lilla Aneby.

Program

Ciceron på resan är Richard Holmgren

Ciceron på resan är Richard Holmgren, arkeolog och föreläsare som bland annat har sommarpratat i P1 samt medverkat i Vetenskapsradion Historia och på SVT.

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor