Möt maj i Baskien och Rioja

Följ med på en riktig upptäcktsresa till två av Spaniens riktiga pärlor – Rioja och Baskien. Och vilket bättre sätt finns att upptäcka än med cykel och till fots? Det här är en social resa med fokus på det vackra i livet – vänner, vin, motion, kultur, god mat och mycket skratt.

Vi börjar med några dagar på elcykel längs med Ebro-floden där vi med de Kantabriska bergen som fond cyklar rakt igenom den absolut vackraste delen av Rioja. Även om området mest är känt som ett vindistrikt är det också ett hänförande område att cykla och njuta i med många små och i princip otrafikerade vägar rakt genom vinfälten. Vi provar många av regionens viner och det Riojanska köket.

Efter Rioja väntar ett besök i baskiska Bilbao och det fantastiska Guggenheim-museet. Vi utforskar även Bilbaos vackra gamla kvarter innan vi fortsätter mot San Sebastian, en av Europas främsta kuststäder. Här väntar tre härliga vandringar med massor av kultur, ytterligare ett vingårdsbesök och det världsberömda baskiska köket.

Ciceroner för denna resa är mycket erfarna Jakob Wilhelm Aarsheim och Pär Lindholm, både boende i norra Spanien sedan många år. Med två färdledare har vi möjlighet att dela upp oss i två mindre grupper, perfekt för att på ett smidigt sätt anpassa aktiviteterna till alla nivåer.

Jakob Wilhelm Aarsheim och Pär Lindholm

Ciceroner för denna resa är mycket erfarna Jakob Wilhelm Aarsheim och Pär Lindholm, både boende i norra Spanien sedan många år.

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor