Med tåg till Venedig

22–29 augusti 2022.

Följ med när vi tar tåget till Europas kulturskatter sensommaren 2021. Arkitekturbiennalen i Venedig och opera i Verona blir två av många höjdpunkter.

Vårt första stopp på resan blir i spännande Berlin. Stadsdelen Mitte i tidigare Östberlin pulserar av liv och bjuder på museer i toppklass och betongbrutalism sida vid sida med sekelskifteshus. Efter en gemensam stadsvandring väljer du mellan en guidad konstrunda till utvalda gallerier och muséer, eller en cykeltur där vi utforskar alternativa delar av staden.

Efter en dag i Europas mest vitala huvudstad kliver vi på tåget söderut. Vi vaknar till ett makalöst alplandskap för att sedan rulla in i Venedig. Första båtturen går längs Grand Canale, Venedigs vackra huvudstråk, flankerat av spektakulära palats. Från vårt femstjärniga hotell  på ön Guidecca utforskar vi staden även bortom de vanliga turiststråken, samt besöker den storslagna Arkitekturbiennalen. Vi får en introduktionsföreläsning till biennalen som ryms i de två intressanta och historiska utställningsområdena Arsenale och Giardini.

Vi lämnar Venedig för litteraturens och musikens Verona. Här har vi prickat in operafestivalen och det är en storslagen upplevelse att bänka sig i den romerska amfiteatern och under bar himmel njuta av Giuseppe Verdis mästerverk Aida.

Våra dagar i Italien avrundas vid natursköna Iseosjön med en fin båttur till ön Monte Isola samt en vinprovning på en gård i Franciacorta. Innan vi kliver på nattåget mot Wien hinner vi även med att se Brescias gamla stadskärna.

Resans sista dag ägnar vi åt Wien, den stad som kanske bäst sammanfattar Europas historia. Efter en gemensam stadsrundtur och lunch finns även tid för egna strövtåg och museibesök.

Program

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor