Med tåg till Lofoten

2 – 9 SEPTEMBER 2021 • 8 dagar • Tåg

Vi med tåg till Lofoten

Tidningen VI:s reseklubb är Sveriges äldsta. Den första resan gick 20 juni 1937 med tåg till Paris. Nu arrangerar vi återigen en spännande tågresa, som skall ta oss genom Sverige och vidare till Lofoten.

Längs vägen stannar vi i Umeå och får guidade visningar av två av Sveriges bästa konstprojekt, Bildmuseet samt Skulpturparken. Här får vi även ett föredrag om Sara Lidmans romanepos Jernbanan. Under vår dag i Kiruna blir det ett spännande besök på plats nere i LKAB:s gruva samt en stadsrundtur som visar flytten av staden som alltjämt pågår.

Vi hinner även med en avstickare till Jukkasjärvi för att se det berömda Ishotellet. In i Norge reser vi på den viktiga malmbanan som på den norska sidan följer den vackra Rombaksfjorden ner mot Narvik. Här byter vi tåg mot buss för att nå ögruppen Lofoten. Här bor vi tre nätter på hotell Anker Brygge i traditionella fiskestugor som är omgjorda till mysiga hotellrum, belägna på en ö bara 250 meter från Svolvaers centrum.

Under dagarna utforskar vi det sagolika landskapet kring Lofoten med vackra fjordar och branta berg. Med båt åker vi till Trollfjorden och på hotellet får vi en föreläsning om det rika marina livet.

Under hela resan blir det guidade utflykter och föredrag av flera färdledare samt medverkan av Tidningen Vi:s redaktör Markus Wilhelmson.


PROGRAM

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor