Med tåg till Lofoten

27 AUGUSTI – 3 SEPTEMBER 2023 • 8 dagar • Tåg

Vi med tåg till Lofoten

Tidningen Vi:s reseklubb är Sveriges äldsta. Den första resan gick 20 juni 1937 med tåg till Paris. Nu arrangerar vi återigen en spännande tågresa som skall ta oss genom norra Sverige och vidare till Lofoten.

Resans första dagar färdas vi med chartrat veterantåg där vi sitter i förstaklassvagnar, äter lunch ombord samt lyssnar på inspirerande föredrag i tågets biovagn. Första stoppet blir vid vackra Höga kusten med Sundsvall, Ådalen och Skuleskogen.

Nästa resa tar oss till Skellefteå där vi får en guidad visning av stadens nya stolthet Kulturhuset Sara, inhyst i en av världens högsta träbyggnader. Högst upp hittar vi det omtalade hotellet Woods där vi kommer bo. Längs Malmbanan når vi Kiruna och fortsätter till Ishotellet i Jukkasjärvi där vi bor vi i hotellets varma del. Innan vi lämnar Kiruna får vi en guidad tur av LKAB gruvan och över jord ser vi hur stadsförflyttningen äger rum.  

Vidare mot Lofoten där vi bor tre nätter på hotell Anker Brygge i traditionella fiskestugor som är omgjorda till mysiga hotellrum. Under dagarna utforskar vi det sagolika landskapet kring Lofoten med vackra fjordar och branta berg.

Med båt åker vi till Trollfjorden och med buss når vi den pittoreska fiskebyn Reine och Henningsvaer där vi besöker konstmuseet Kaviar Factory. I Narvik avrundas vår resa när vi kliver på nattåget som tar oss tillbaka till Stockholm.

Program

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor