Med tåg till Lofoten

26 AUGUSTI – 2 SEPTEMBER 2023 • 8 dagar • Tåg

Vi med tåg till Lofoten

Tidningen VI:s reseklubb är Sveriges äldsta. Den första resan gick 20 juni 1937 med tåg till Paris. Nu åker vi återigen tåg, denna gång både reguljärtåg och med chartrat veterantåg. Ombord det chartrade tåget har vi bestämda platser i sittvagnar av förstaklass. I restaurangvagnen serveras lunch och under färd får vi föredrag i biovagnen. 

Med egen buss upptäcker vi vackra Lofoten och utforskar det sagolika landskapet med vackra fjordar och branta berg. Vi åker båt genom Trollfjorden, besöker Reine, världens kanske vackraste by, och ser konsten på Kaviar Factory i Henningsvaer. Tre nätter bor vi i Svolvaer i vackra röda stugor på ett hotell som ursprungligen var en fiskeby. 

I Kiruna gör vi ett besök i LKAB:s gruva och får en inblick i hur det går till när en stad flyttas. I Skellefteå besöker vi nya kulturhuset Sara och får ett föredrag om allt vad som sker i Sveriges just nu mest spännande stad. Längs vägen stannar vi till vid Höga kusten och ser fina fiskebyar och promenerar i Skuleskogen. Vi bor bekvämt på hotell vid Högakustenbron, en natt på Sveriges högsta trähotell Woods i Skellefteå samt i de varma stugorna på Ishotellet i Jukkasjärvi. Kunniga ciceroner leder oss under resan och på flera platser får vi föreläsningar om natur, kultur och historia.

Program

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor