Med tåg till Lofoten

28 AUGUSTI – 4 SEPTEMBER 2022 • 8 dagar • Tåg

Vi med tåg till Lofoten

Tidningen VI:s reseklubb är Sveriges äldsta. Den första resan gick 20 juni 1937 med tåg till Paris. Nu arrangerar vi återigen en spännande tågresa, denna gång med ett fint vetarantåg som tar oss genom Sverige och vidare till Lofoten.

Vi sover i tvåbäddskupéer i sovvagnar och dagtid flyttar vi till sittvagnar i första klass. Under färd får vi ta del av intressanta föredrag och umgås med mat och dryck i tågets restaurang- och klubbvagn.
Längs vägen stannar vi till i Umeå och besöker två av Sveriges bästa konstprojekt, Bildmuseet samt Skulpturparken. Här får vi även ett föredrag om Sara Lidmans romanepos Jernbanan.

Från Björkliden reser vi vidare med reguljärtåg på den viktiga malmbanan som på den norska sidan följer den vackra Rombaksfjorden ner mot Narvik. Vi byter tåg mot buss för att nå ögruppen Lofoten. Här bor vi tre nätter på hotell Anker Brygge i traditionella fiskestugor som är omgjorda till mysiga hotellrum, belägna på en ö bara 250 meter från Svolvaers centrum. Under dagarna utforskar vi det sagolika landskapet kring Lofoten med vackra fjordar och branta berg. Med båt åker vi till Trollfjorden, besöker Reine som kallats världens vackraste by och ser konsten på Kaviar Factory i Henningsvaer.

Vi återvänder till Sverige och under dagen i Kiruna blir det ett spännande besök på plats nere i LKAB:s gruva samt en stadsrundtur som visar flytten av staden som alltjämt pågår.

Vi bor en natt i de varma stugorna på det berömda Ishotellet i Jukkasjärvi och ser den spektakulära designen och skulpturerna av is.

Program

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor