Med tåg från Alperna till Sicilien

15–24 MAJ 2024 och 26 SEPTEMBER–5 OKTOBER 2024.

Under tio dagar reser vi längs några av Europas finaste järnvägssträckor från Zürich i Schweiz till Catania på Sicilien. Vi börjar med Albula-Berninabanan, Europas högst belägna järnväg. Från Chur till Milano slingrar sig rälsen förbi vackra alpsjöar, fantastiska viadukter och passet Ospizio Bernina på 2253 m. Vyerna över bergen är makalösa och tåglinjen är en självklarhet på UNESCOs världsarvslista.

En annan av resans många höjdpunkter blir tågresan längs den liguriska Rivieran som tar oss till de fina byarna Vernazza och Corniglia i Cinque Terres nationalpark. Här kan du själv välja om du vill gå en dag på vackra vandringsleder eller åka tåg mellan de små kuststäderna.
Från Ligurien tar vi tåget till Rom där vi utforskar den eviga staden och gör historiska vandringar i antika och renässans Rom. Resans enda nattåg tar oss sedan vidare från Rom hela vägen till Taormina vid Etnas fot på Sicilien. Här väntar romerska amfiteatrar, makalösa vyer över vulkanen och kanske ett dopp i Medelhavet.

Resans sista tågresa är av det enklare slaget när vi åker den smalspåriga järnvägen Ferrovia Circumetnea som anlades i slutet av 1800-talet. Efter ett stopp i Randazzo, rullar vi in i den historiska och vackra staden Catania, som blir resans slutmål.   

Program

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor