Mårten gåsmiddag på Grand Hotel och galapremiär på Malmöoperan

6–9 november 2020.

Vi ses på klassiska Grand Hotel i Lund för en fullmatad skånehelg!

Utifrån anrika Grand Hotel gör vi spännande besök och går på galapremiär till höstens stora föreställning på Malmöoperan, Giuseppe Verdis Falstaff, då även operachefen Michael Bojesen bjuder på ett glas mousserande och berättar om föreställningen.

På Kulturen i Lund guidas vi av museichefen Gustav Olsson och får uppleva både skånsk allmogekultur och besöka konservatorsateljéerna där vi tar del av de senaste arkeologiska fynden. Uppmärksammade författaren Lina Wolff berättar om sitt författarskap och sin nya roman Köttets tid.

Lundaprofilen, spexaren och universitetsarkivarien Fredrik Tersmeden tar oss med till det akademiska Lund med olika specialbesök. I domkyrkan får vi en specialguidning av konsthistorikern Thomas Rydén. Vår ciceron är Lundaprofilen och galleristen Fredrik Zimmerdahl som bland annat bjuder in oss till en av sina kultursalonger och berättar om Skånes stora konstnärer och formgivare som GAN, Wiven Nilsson och Torun Bülow-Hübe.

I Grand Hotels berömda matsal dukas det upp med både skånsk gåsmiddag och med Sten Bromans berömda whiskeyköttbullar under det att Fredrik Tersmeden berättar om det skånska köket och lundaanektoder.

Program

Fredrik Zimmerdahl är resans ciceron

Vår ciceron är Lundaprofilen och galleristen Fredrik Zimmerdahl som bland annat bjuder in oss till en av sina kultursalonger och berättar om Skånes stora konstnärer och formgivare.

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor