Följ med till kvinnornas Nepal

16 NOVEMBER–2 DECEMBER 2022

Under den här resan i vackra, vilda och vänliga Nepal får du verkligen uppleva landet och möta människorna, oavsett om du väljer hela den spännande rundresan eller om du i stället väljer att vandra sex av dagarna för att njuta av Annapurnamassivets storslagna vyer.

Under resan kommer vi nära lokalbefolkningen och får svar på många frågor samtidigt som nya väcks. Hur är det att vara nunna i ett buddhistiskt kloster eller att vara dalit och befinna sig längst ner på samhällsstegen? Varför frodas människohandeln i Nepal? Vad gör myndigheter och organisationer för att ge nepaleserna ett bättre liv?

För den hantverksintresserade finns fina möjligheter att botanisera bland textilier, keramik, mässing och träsniderier. Du kommer att få uppleva stora sevärdheter, som de världsarvslistade tempeltorgen i Kathmandudalen, stupan Boudha och hindutemplet Pashupatinath.

Det kommer att bli många omvälvande möten, men även glada skratt och goda samtal. Dessutom får vi njuta av landets storslagna berg och rika djurliv. Följ med på en mångfacetterad resa som ger dig nya perspektiv!

Program

Ciceron på resan är Jenny Adhikari

Vår ciceron Jenny Adhikari är bosatt i Nepal och ger oss en god inblick i hur människor lever. Hon talar nepali och har ett stort nätverk. Jenny är en uppskattad färdledare som älskar kultur och hantverk. Hon har studerat statsvetenskap och socialantropologi.

Jag är intresserad av den här resan och vill ha mer information om hur jag bokar.

Jag vill ha information, erbjudanden och inspiration från Vi och Reseklubben. Läs vår integritetspolicy här

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor