Kulturresa till Lettland med Hans Lepp

27 – 31 MAJ 2021 • 5 dagar • Riga

Med kulturen och historien i fokus bekantar vi oss med den fascinerande staden Riga och det böljande vackra östra Lettland (Livland) känt för sina storslagna medeltida borgruiner.

Vår ciceron, baltikumkännaren och kulturrådet Hans Lepp tar oss med till sina favoritplatser och låter oss träffa historiska och aktuella kulturpersoner i detta spännande land präglat av sitt läge på gränsen mellan västra och östra Europa.

I Riga vandrar vi i spåren efter filmskaparen Sergej Eisenstein och hans far, jugendarkitekten Mikhail Eisenstein, I Skangal besöker vi den lilla herrgården där Olof Palme tillbringade sin barndoms somrar hos sina morföräldrar.

Den kände sicilianske författaren Tomasi di Lampedusa och hans hustru, psykoanalytikern Alexandra von Wolff-Stomersee tillbringade mycket av mellankrigstiden på Alexandras släktgods Stāmeriena. Det vackra slottet ligger idag slumrande nära den ryska gränsen, men i början av 1900-talet sjöd här av liv och möten.

Resan till Lettland sker med Tallinks välutrustade fartyg som har anslutningsbussar från en stor del av Sverige.

Hans Lepp är resans ciceron

Resans ciceron är Hans Lepp, flitigt anlitad talare och Baltikumexpert, som varit verksam som kulturråd, konsthistoriker, diplomat och som var Sveriges första kulturattaché i Estland.

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor