Kulturresa genom Albanien

12–19 APRIL 2023.

Följ med på en kulturresa genom Albanien, där vi utforskar flera av Albaniens stora sevärdheter, bland annat, de antika lämningarna i Butrint och stenstaden Gjirokaster, båda upptagna på Unescos världsarvslista. Vi får också uppleva den vackra naturen, besöka en vingård och naturligtvis njuta av det smakrika albanska köket både på restaurang och hemma hos en familj. Den albanska gästfriheten är omtalad!

Dessutom väntar intressanta besök och möten. I Tirana är vi inbjudna till svenska ambassadens residens där vi möter författaren Kristoffer Leandoer och lär mer om albansk litteratur och om det utvecklingsarbete och kulturella utbytet som bedrivs mellan Sverige och Albanien.

I Gjirokaster ska vi möta organisationen Kulturarv utan gränser, som arbetar för bevarandet av kulturegendom. Det blir även en resa i två albanska författares spår, tillsammans med vår färdledare reser vi till den aktuella författaren Lea Ypis barndomsstad Dürres och till Ismail Kadares stenstad Gjirokaster. Vi tränger in i landets fascinerande historia, vilket ger oss en tydligare bild av den värld Lea och Ismail beskriver i sin litteratur. 

Vår svensktalande färdledare Josif Paparisto är precis som författaren Lea Ypi uppväxt i det kommunistiska Albanien och genom hans erfarenheter får vi en levande bild av den paranoida värld diktator Hoxha skapade.

Hela programmet

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor