Kastilien: En resa i Cervantes och Almodóvars fotspår

23–28 april 2022.

Historiska världsarv och myllrande storstadsliv varvas med hisnande konstupplevelser, arkitektoniska underverk, eldig flamenco och gastronomiska sensationer i denna unika resa genom Kastilien där vi upplever Spaniens mångfacetterade kultur och historia.

Vi besöker nationalskalden Miguel de Cervantes födelsestad Alcalá de Henares och följer hans romanfigur Don Quijote ut på landsbygden till väderkvarnarna i La Mancha.

I Madrid vandrar vi i regissören Pedro Almodóvars fotspår och ser platser som Plaza Santa Ana, Plaza Mayor, den imponerande telefonica-byggnaden och inte minst barer som Chicotes där Almodóvar fortfarande tittar in för en drink då och då. Vår ciceron har många anekdoter att berätta om den kände filmskaparen och har också intervjuat honom.

Dessutom tränger vi in i staden Toledos mångtusenåriga historia, beundrar den romerska akvedukten i Segovia och ser det berömda klosterslottet El Escorial.

Program

Resans ciceron är Thomas Gustafsson

Ciceron och färdledare på resan är Spanienkännaren och författaren THOMAS GUSTAFSSON som ger en genuin och levande upplevelse av landets kultur och historia, om politiken och samhället.

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor