Julresa till magiska Bad Gastein i Österrike

11-13 DECEMBER 2022

Upplev det bästa med julen tillsammans i Österrike! Vi inleder resan i vackra Bad Gastein där vi njuter av en god lunch innan vi bjuds in till en klassisk schnapsprovning tillsammans med lokala schnapsmästaren Hans. Vi bor på anrika Hotel Salzburger Hofs och en höjdpunkt är när vi avnjuter hotellets berömda julbord, komponerat av svenske krögaren Fredrik Eriksson. Det serveras runt sjuttio rätter och här finns klassiker som sill, Janssons frestelse och julskinka, men även lokala delikatesser, Fredriks egna julklassiker och ett dessertbord som dignar av hemmagjord kola, knäck, mandelmusslor och annat gott julgodis. 

Måndagen inleder vi med hotellets högklassiga frukostbuffé innan vi möts upp för avresa mot Salzburgs traditionella julmarknad. Dekorationer, glühwein och lokala hantverk är bara några av de fynd man kan göra. Här finns det även gott om tid att uppleva Salzburgs vackra stadskärna. Besök Mozarts födelsehus på Getreidegasse, strosa genom Mirabells trädgårdar, promenera upp till den medeltida borgen Hohen Salzburg eller slå dig ner på valfritt café och avnjut en äkta Mozartkula. Efter hemkomst till Bad Gastein väntar en storslagen femrättersmiddag.

Resan avrundas med en god frukost och varför inte ett morgondopp i någon av hotellets lyxiga spa-avdelningar?  Efter frukost lämnar vi Bad Gastein för denna gång och tar oss gemensamt tillbaka till flygplatsen för avresa mot Sverige. Hela resan färdleds vi av en professionell guide med stor erfarenhet och kunskaper om Bad Gastein och Salzburg.

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor