Jazztåg till Hamburg och Berlin

18–22 augusti 2021

Tyskland är ett av Europas mest besökta resmål. Landet lockar med alplandskap, storslagen natur och romantiska byar – och inte minst spännande storstäder.

Följ med oss på en tågresa till metropolerna Hamburg och Berlin. Resan går i jazzens tecken, och ciceron på resan är musikern, filmregissören och producenten Lasse Zackrisson.

Under några sommardagar i Hamburg och Berlin kommer vi att besöka ett par av Tysklands bästa jazzklubbar. Däremellan kåserar Lasse Zackrisson om svensk jazzhistoria, om bland andra Alice Babs under hennes tid i 50-talets Tyskland, Harry Arnold med Radiobandet, ett av tidernas bästa storband, sångerskan Sonya Hedenbratt, musikern Gunnar Siljabloo Nilsson och naturligtvis pianisten Bengt Hallberg som är särskilt aktuell i år; under våren utkommer en bok om honom, skriven av professor Erik Kjellberg.

Resans ciceron är Lasse Zackrisson

Resans ciceron är Lasse Zackrisson, som bland annat producerat en dokumentär om och med Duke Ellingtons favoritsångerska Alice Babs, samt många musikprogram i radio under åren. Han  bildade skivbolaget Vax Records och har även arbetat som musiker på Dramaten och Stockholms Stadsteater.

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor