Höstresa till Japan

1–16 november 2023

Under två veckor reser vi genom några av Japans finaste städer där vi får ta del av den rika japanska kulturen, såväl traditionell som modern.

Vi rör oss mellan tempel, natursköna parker och storstadsmiljöer, och får chansen att själva delta i olika aktiviteter som teceremoni – en fantastisk kulturell företeelse som har spelat stor roll i det sociala livet genom Japans historia.

Vi börjar resan i Japans första riktiga huvudstad Nara, och fortsätter sedan till den historiska kulturstaden Kyoto med sin mångfald av zenbuddistiska trädgårdar, helgedomar och tempel. I Kanazawa bjuds vi både på teceremoni och landets främsta moderna konstmuseum.

Resan tar oss också till de Japanska Alperna och några av Japans bäst bevarade städer med långa anor. Här möter vi trästaden Takayama, Japans första k-märkta by Tsumago samt samurajstaden Matsumoto med en av landets finaste och bäst bevarade borgar. Vi avslutar resan i världens största metropol, Tokyo.

Resans ciceron är Sofia Jernberg – japanolog och socialantropolog somtidigare arbetat på ett center för svensk kultur i norra Japan samt studerat i både Tokyo och Nagoya.

Sofia Jernberg är resans ciceron

Resans ciceron, Sofia Jernberg, är japanolog och socialantropolog. Hon har tidigare arbetat på ett center för svensk kultur i norra Japan samt studerat i både Tokyo och Nagoya.

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor