Grekiska strövtåg – från Homeros till Leonard Cohen

9–19 oktober 2022

Förläng sommaren och följ med till Grekland i oktober! Under elva dagar utforskar vi både fastlandet och den vackra övärlden. Sju lättare vandringar som är mellan 6 och 12 kilometer långa ger oss en härlig dos av det historiska, kulturella och natursköna Grekland.

I Delfi går vi samma led som pilgrimerna gick från kusten för att ta sig till oraklet vid Apollontemplet. Med båt tar vi oss till ön Itkaha där Homeros föddes och vi får lära oss om Odysseus irrfärder när vi själva vandrar på den kuperade och natursköna ön.

På halvön Peloponnesos gör vi ett stopp vid Korinth och får lära oss om Sisyfos evighetskamp med att rulla en sten uppför ett berg, och om myten om den flygande hästen Pegasus. Till fots når vi också Agamemnons borg i Mykene. 

Resans sista stopp blir på den bilfria ön Hydra, en gång i tiden en samlingsplats för bohemer och där Leonard Cohen bodde och växte fram som artist. Hydra är också en oerhört vacker plats, där huvudortens bebyggelse klättrar på bergväggen med fina gränder som snirklar sig genom byn. Även här blir det två fina vandringar och tid för härliga bad.

Resans ciceron är Mikael Karlmark

Resans ciceron är Mikael Karlmark, van reseledare över hela Balkan med en bakgrund som skeppare i Grekland. Karlmark är en rutinerad föreläsare om traktens historia och samhälle samt har varit verksam som musikjournalist på SVT.

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor