Fjällens blomsterprakt

7–12 JULI 2024.

Upplev blomstertiden i Funäsfjällen! Vi bor på klassiska Fjällnäs högfjällshotell och på dagarna tar biologen Per Bengtson med oss på naturvandringar där vi möter fjällets blomsterprakt och vidder.

Det blir vandringar längs intressanta leder till platser med rik flora och geologi, som det kalkrika blomsterfjället Hamra och Flatsruets vidder mot Helagsmassivet. Området är också viktigt för rennäringen och vi får möjlighet att lära oss mer om den samiska kulturen som präglat området.

En av dagarna besöker vi orkidéparadiset Sølendet i Norge, ett slåtterpräglat kulturlandskap där 13 orkidéarter påträffats i de kalkrika myrmarkerna.

Det ges även gott om tid att njuta av pensionatliv på Fjällnäs, som i drygt 100 år varit en mötesplats för kulturpersonligheter. På eftermiddagarna finns möjlighet att koppla av i den fina spa-anläggningen och umgås i de många sällskapsrummen.

Fjällvandringarna är 6–7 km långa och planerade för resenärer i normalform. Reseprogrammet är preliminärt då vi anpassar oss efter väder och vind.

Program

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor