Centralamerika med Lars Palmgren

20 dagar • 6 – 25 februari 2021

Tillsammans med journalisten Lars Palmgren tar vi pulsen på tre spännande länder i Mellanamerika.

Mexiko City är en av världens mest omtalade kulturstäder med nya muséer, modern design och ett innovativt kök. Det är i denna supermetropol vår resa tar avstamp. Vi besöker antropologiska muséet, solpyramiden och Frida Kahlos barndomshem. I Chiapas i södra Mexiko lär vi oss om zapatisternas uppror och om hur livet blev efteråt.

Hälften av Guatemalas befolkning tillhör ursprungsfolket Maya. Vi besöker den forna mayahuvudstaden och de imponerande ruinerna i Tikal omgivna av tropisk grönska.

Vi reser vidare till vackra Antigua, en av de viktigaste städerna i Centralamerika under spanjorernas styre. På höglandet besöker vi färgstarka byar med livliga marknader och beundrar den vackra sjön Atitlán omgiven av konformade vulkaner.

Lars Palmgren har bott och verkat i alla tre länder vi besöker och berättar om fascinerande historia och dagspolitik. I Nicaragua pratar vi om allt från sandinisternas seger mot den korrumperade Somozafamiljen, över det svenska biståndet som nästan försvann, till dagens situation i kölvattnet av protesterna mot den gamla sandinistledaren Daniel Ortega som på nytt sitter vid makten. Resan avrundas i romantiska, koloniala Granada med båtutflykter till öar i Nicaraguasjön.

Lars Palmgren är ciceron på resan

Lars Palmgren var Sveriges radios korrespondent i Latinamerika i över 20 år. Han har bott i olika länder på kontinenten i över 35 år. Journalistiken är en passion och som pensionär fortsätter han att arbeta som frilans. Lars har gjort dokumentärfilmer och skrivit flera böcker. Han upplever uppdraget som färdledare som en inspirerande form av “direktsänd” journalistik.

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor