Bergmantåget – en resa i Ingmar Bergmans fotspår

3–7 SEPTEMBER 2021

Vår resa startar i ett eget chartrat veterantåg där vi reser i 1:a klass och sover i klassiska sovkupéer. Måltiderna intar vi ombord i den restaurerade restaurangvagnen från 40-talet. Vi har kopplat på en biovagn och under färd hinner vi se både Smultronstället och Det sjunde inseglet ombord. Ingmar Bergman var själv en stor tågentusiast och det finns nog ingen svensk regissör som så ofta haft tåg med i sina filmer.

Vi går på stadsvandring i Uppsala och ser Stockholm med egen chartrad spårvagn. Vidare till Skåne där vi utforskar Bergmans klassiska inspelningsplatser, som Hovs hallar där en av filmvärldens mest kända scener spelades in – Max von Sydows riddare som spelar schack med döden på den dramatiska stranden.

Vi tar båten till Gotland för resans sista destination – Bergmans älskade Fårö, där han levde och spelade in ett antal filmer. På Bergmancenter får vi se den nya utställningen och under vår rundtur på ön kan vi njuta både av inspelningsplatser och det fantastiska karga landskapet som präglat Bergmans filmer.

Resans ciceron är Jan Holmberg

Resans ciceron är Jan Holmberg, filmvetare och vd för stiftelsen Ingmar Bergman. Under resans gång får vi ta del av olika föredrag om Ingmar Bergman och om platserna vi besöker.

Jag är intresserad av den här resan och vill ha mer information om hur jag bokar.

Jag vill ha information, erbjudanden och inspiration från Vi och Reseklubben. Läs vår integritetspolicy här

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor