Albanien med Peter Kadhammar

13–18 APRIL 2022

Följ med Peter Kadhammar till Albanien och den hemlighetsfulla och stängda värld som man levde i för bara trettio år sedan.
Den kommunistiske diktatorn Enver Hoxha styrde länge ett slutet Albanien, i en stängd stadsdel i huvudstaden Tirana. Den mytiska och skrämmande platsen mitt i staden kallades Kvarteret, en av platserna Kadhammar berättar om i sin bok Vi som var så lyckliga.

Tillsammans med vår ciceron och den svensktalande lokalguiden Josif Paparisto vandrar vi längs dessa gator, besöker Hoxhas gamla residens och sommarhuset i Pogradec. Vi utforskar Murgrönans hus där den kommunistiska underrättelsetjänsten Sigurimi hade sitt högkvarter och åker till gulaglägret Spac.

Vi ska också njuta av dagens Albanien, som efter en våldsam och kaotisk omställning landat i demokrati. Landet kännetecknas av sitt vackra och varierande landskap, sin gästfrihet och det smakrika köket med influenser från Grekland och Italien.

Program

Peter Kadhammar är resans ciceron

Resans ciceron är journalisten och författaren Peter Kadhammar, journalist och författare till böcker som kritikerhyllade Vad gjorde du under kriget och Cykeltjuven. Han har belönats med Stora Journalistpriset och Guldpennan.

Jag är intresserad av den här resan och vill ha mer information om hur jag bokar.

Jag vill ha information, erbjudanden och inspiration från Vi och Reseklubben. Läs vår integritetspolicy här

Därför ska du resa med Reseklubben

Förmånligt pris

Kunniga guider

Unika resmål

Hitta nya vänner

Fler spännande resor