Litteraturbåten 2021

5, 6 och 7 oktober • Kryssning • författarföreläsningar • boende och buffémiddag inkl. dryck

Litteraturbåten 2021 avgår i oktober. Ibland blir det inte som vi tänkt och nu har vi skjutit på Litteraturbåten ännu en gång. Du som inte hade hunnit säkra en plats har nu en ny chans; 5, 6 eller 7 oktober. 

Vi startar detta litteraturdygn med att avnjuta en god middag och därefter få musikunderhållning. Programmet dagen efter börjar efter frukosten då vi får lyssna till några av landets mest spännande författare som berättar om sitt författarskap och sina böcker. 

Ett urval av författarnas böcker finns med ombord till försäljning och det finns möjlighet att få sina bokinköp signerade.

Välkommen till ett härligt litteraturdygn med roliga,
smarta och spännande samtal samt trevligt umgänge till sjöss.


Karin Smirnoff

Efter en karriär som journalist, trävaruhandlare och gatuköksägare debuterade Karin Smirnoff med den August-prisnominerade Jag for ner till bror 2018. Efter Vi for upp med mor 2019 avslutade hon trilogin med Sen for jag hem 2020 – därmed tog hon avsked från den av läsarna så älskade huvudpersonen Jana Kippo, eller?  

John Ajvide Lindqvist

Blackeberg, Kappelskär, Kuba, Tjärven … Vart är John Ajvide Lindqvist på väg egentligen? Sveriges främsta skräckmästare debuterar på Litteraturbåten och med sig har en helt ny roman som enligt författaren själv kan vara den bästa han någonsin skrivit.

Göran Greider

Göran Greider behöver ingen närmare presentation. Författare, poet, debattör, odlare … Denna mångsysslare är nu aktuell med en gripande kärleksroman om Dan Andersson och Märta Larsson. På litteraturbåten ger får vi ett smakprov från hans senaste satsning.

Marie Lundström

Radioprofilen Marie Lundström är en av Sveriges mest inflytelserika och uppskattade bokpersonligheter. Vecka efter vecka får hon hundratusentals lyssnare att bänka sig framför Lundströms bokradio. Den hyllade debutromanen Sanningens kalas är ute nu efter mer än 20 års slit. Varför dröjde det så länge?