Litteraturbåten 2021

17 och 18 mars • Kryssning • författarföreläsningar • boende och buffémiddag inkl. dryck

Årets härligaste litteraturevent!

17 och 18 mars 2021 lägger vi ut för ett härligt dygn tillsammans med roliga, smarta och spännande samtal samt trevligt umgänge till sjöss.

Vi startar detta litteraturdygn med att avnjuta en god middag och därefter få musikunderhållning. Programmet dagen efter börjar efter frukosten då vi får lyssna till några av landets mest spännande författare som berättar om sitt författarskap och sina böcker.  

Ett urval av författarnas böcker finns med ombord till försäljning och det finns möjlighet att få sina bokinköp signerade.

Vi ses ombord!

Vi uppdaterar denna sida löpande när vi fått fler författare klara.
Detaljerat program kommer läggas upp här ca två veckor innan avgång.

 


Klas Östergren

För 40 år sedan släppte Klas Östergren romanen Gentlemen. Det blev startskottet för ett av vår tids största och märkvärdigaste svenska romanprojekt. I höst utkommer den tredje och sista delen, Renegater. Om detta, och mycket annat, kommer den Österlenbaserade Östergren att berätta om då han för första gången gästar Litteraturbåten. 

Stina Jackson

Efter bara två deckare – Silvervägen och Ödesmark – är Stina Jackson Sveriges stora litterära framtidshopp i spänningsgenren. Nu gör den Skellefteåfödda men numera Denver-baserade författaren sin första resa med Litteraturbåten.

John Ajvide Lindqvist

Blackeberg, Kappelskär, Kuba, Tjärven … Vart är John Ajvide Lindqvist på väg egentligen? Sveriges främsta skräckmästare debuterar på Litteraturbåten och med sig har en helt ny roman som enligt författaren själv kan vara den bästa han någonsin skrivit.

Karin Smirnoff

Efter en karriär som journalist, trävaruhandlare och gatuköksägare debuterade Karin Smirnoff med den August-prisnominerade Jag for ner till bror 2018. Efter Vi for upp med mor 2019 avslutade hon trilogin med Sen for jag hem 2020 – därmed tog hon avsked från den av läsarna så älskade huvudpersonen Jana Kippo, eller?